ANKARA / ÇANKAYA - Kavaklıdere Ortaokulu

Okul Müdürümüz Sayın Köksal Arslan'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı

23 Nisan 1920 tarihinde milli hakimiyet prensiplerine bağlı olarak Türk Milletinin tam istiklalini temin için açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi Türkiye Cumhuriyetinin ilk temel  taşıdır ve anlamı çok büyüktür.Meclisin açılması 600 yıllık bir saltanat sonrasında büyük bir değişim büyük bir dönüşümdür. Cumhuriyetinin ilanına ,meclisin açılmasından yaklaşık 3 yıllık bir süreç sonrasında ulaşılması üzerinde düşünülmesi gereken bir husustur. Savaş şartlarında milli mücadele döneminde meclisin açılması dünyada eşi benzeri olmayan bir kazanımdır.

Gazi Mustafa kemal Türk Milleti için yeni bir dönüm noktası olan 23 Nisan Tarihini hakimiyeti milliye bayramı ilan etmiştir.1929 yılından itibaren ise kendi kendini yönetecek bir neslin   ülkeyi güçlü yarınlara taşıyacağı fikrinden harektle 23 Nisan tarihi Ulusal Egemenlik ve  çocuk bayramı olarak  birlikte kutlanmaya başlanmıştır.

İşgal altındaki yurt topraklarından nice badireler atlatarak Ankara ya meclisi kurmak üzere gelen, milletin vekillerini  ve bir ülkenin kadereni değiştiren  egemenliği kayıtsız şartsız Türk Milletine armağan eden Gazi Mustafa Kemal ile  dava arkadaşlarını saygıyla ,minnetle,rahmetle  anıyorum.Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mız kutlu olsun.

Yayın: 22.04.2024 - Güncelleme: 23.04.2024 13:54 - Görüntülenme: 46